6 Mayıs 2012 Pazar

Türk'ün Belçika birasıyla imtihanı

Üniversite çağında veya yakınındayken gezmeyi, eğlenmeyi, değişik kültürleri tanımayı, hafiften de yaşın getirdiği serseri ruhu seven gençliğin yolu Belçika veya Hollanda’ya düştüğünde geçireceği tüm güzel vakitlerin çok mühim bir de destekleyicisi vardır: Belçika birası. Belçika biralarını hemen yanıbaşındaki diğer bir iddialı ülke Almanya’nın geleneksel biralarından ayıran en önemli hususlardan birisi ise farkı çok belirgin olan aroması ve yüksek alkol oranlarına rağmen kolay içime sahip olmasıdır. Aslında bu özelliği Belçika’nın hem Almanya hem de dünyanın dört bir yanındaki en popüler bira çeşidi olan Pilsen tipi hafif acımtırak biraları Jupiler, Stella Artois v.b. değil, manastır birası olarak adlandırılan biraları göstermektedir.



Türkiye’de senelerdir bir çok bira markası ithal olarak boy göstermekteyken bunca markanın arasında bir Belçika birasının eksikliği senelerdir vardı. Bu eksiği bu sene ithal edilmeye başlanmış olan ve hali hazırda Belçika’da da en popüler manastır birası markalarından birisi olan Leffe sonunda kapayıp bilimum marketlerin raflarında yerini aldı.




Aslında Avrupa’nın bilimum ülkelerinde, hatta dünyanın öbür ucu Çin Halk Cumhuriyeti’nde bile bilimum barlarda, hatta bazılarında Belçika barı adında konsept bir şekilde, Belçika birasının envai çeşidine rastlayabilmek mümkün. İstanbul’da halihazırda Taps gibi konsept bir ortam varken, cesur bir girişimcinin Belçika birası çeşitlerini bulabileceğimiz bir ortam açması da Leffe’nin Türkiye’ye girmesiyle başlamış olan başarılı hamlenin devamı olarak görmeyi umduğumuz İstanbul’un mekan ve kültür zenginliğine yakışacak hareketlerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder